Hidratarea, sângele și limfa

Pentru a vindeca corpul e nevoie sa înțelegi cum funcționează aceste 2 sisteme de care depinde viața celulelor, implicit viața ta.

Care e legatura?

Conexiunea dintre cele 3 este una singura si cumva evidenta. Apa. Sângele si limfa sunt cele 2 fluide principale din corpul uman. Sângele reprezintă 25% din volumul apei din corpul uman si restul este limfa. In afara de sânge si limfa corpul uman este alcătuit din celule care si ele mai conțin destul de multa apa in structura lor citoplasmatica.

Pentru a vindeca corpul e nevoie sa înțelegi cum funcționează aceste 2 sisteme de care depinde viața celulelor, implicit viața ta.

Voi menționa un faimos experiment condus de Alexis Carrel care a demonstrat ca țesuturile pot trai foarte mult daca asiguri un mediu potrivit celulelor (Experimentul culturii țesutului de inima de pui 1912-1946 ). Alexis Carrel a fost un medic și cercetător care a studiat culturi de țesuturi. El a continuat cercetările lui Ross Granville Harrison și a produs numeroase îmbunătățiri în domeniul culturii de țesuturilor. El a fost laureat al Premiului Nobel 1912 pentru Fiziologie sau Medicina si pentru dezvoltarea de tehnici chirurgicale pentru repararea vaselor de sânge. Într-un efort de a dezvolta tehnici de cultură de țesut pentru cultivare pe termen lung țesut, chirurgul francez si biologul Alexis Carrel, și asociații săi, au produs și au menținut in viața o serie de culturi de țesut de inimă de pui la Institutul Rockefeller din New York City intre anii 1912 -1946. Culturile de țesut de inimă de pui au rămas în viață și s-au divizat pentru mulți ani. Deoarece durata de viata a acestor culturi a depășit cu mult durata normala de viața a celulelor obișnuite de pui, aceste celulele au fost considerate nemuritoare. Cu toate ca alte experimente în anii 1960 au contestat această concluzie, publicitatea din jurul țesutul cardiac de pui nemuritor a influențat în mod semnificativ conceptul de nemurire celulară și îmbătrânirea celulară, începând din 1920 pana in anii 1960. Experimentul Carrel a convins mulți biologi să accepte nemurirea ca o proprietate intrinsecă a tuturor celulelor, nu doar linia celulară prin care materialul genetic este trecut la pui, numit linia de germeni . Prin urmare, fenomenul de îmbătrânire celulară a fost privit ca o caracteristică intrinsecă, dar a fost atribuită unor factori externi , cum ar fi acumularea de deșeuri din interiorul celulei.

Acesta a fost și cauza experimentului lui Carrel. Cineva a uitat sa elimine deșeurile culturilor de celule ceea ce a dus la moartea lor.

Ce învățam din acest experiment este simplu. Limfa, care elimina deșeurile eliminate de celule, e nevoie sa fie menținuta curata. Nu este suficient sa hrănești o celula și sa ii dai apa. E la fel de important sa iei gunoiul rezultata din procesele metabolice si de diviziune. Legea INPUT-OUTPUT (Intrare – Ieșire) se aplica si in procesele biologice așa cum se aplica in orice sistem din acest Univers.

Deci putem sa ne extindem viața si de fapt viața celulelor din care suntem constituiți daca suntem atenți la cele 2 fluide care circula către si de la celule. Asta e cheia regenerării si de asta depinde orice forma de vindecare. Nu este ușor sa cureți sângele si limfa, in realitate este unul dintre cele mai dificile si elaborate procese, dar nici imposibil nu e. E nevoie de răbdare, putina cunoaștere si multa apa.

Hidratarea si funcționarea sângelui si a limfei sunt legate. E nevoie sa înțelegem totuși câteva diferențe dintre sânge si limfa, pentru a ne da seama cum sa le ajutam.

Sângele este alcalin si limfa este acida. Aceasta e prima diferența dintre cele 2 fluide. Sângele are un ph de 7.36 – 7.42 si orice depășește in plus sau in minus aceasta valoare produce moartea copului in 4 minute. Acesta e motivul pentru care sângele este menținut constant de către mecanismele de reglaj al ph-ului. Corpul face orice pentru ca sa păstreze homeostazia sângelui, caci altfel mori. Când vedem anomalii in sânge sau valorile analizelor de sânge iți comunica probleme, e nevoie sa înțelegi ca este deja grava situația. De ce? Pentru ca deja corpul a făcut orice a stat in puterea lui sa regleze sângele. Sângele se strica ultimul, dar când se strica, e avertismentul final. E momentul sa faci ceva pentru ca de aici încolo e doar degenerare daca nu schimbi modul de viața si starea de sănătate a limfei si a sângelui.

Limfa e acida si spre deosebire de sânge, ph-ul limfei variază foarte mult. Limfa poate avea o valoare de aproximativ 3 ca si ph in apropierea celulelor care deversează mizeria lor in spațiul interstițial. Acest ph este un ph foarte acid. Aproximativ ca si ph-ul acidului clorhidric secretat de stomac care topește carnea. Din fericire limfa este un lichid gras, plin de uleiuri care ne protejează de aciditatea reala a lichidelor eliminate de celule. Daca nu ar fi așa probabil ca ne-am topi la câtă mâncare acida consumam si care intrinsec conduce la o aciditate crescuta a celulelor noastre si a limfei. Limfa este preluata de sistemul limfatic si transformata treptat către un ph mai ridicat care poate fi prelucrat de rinichi si eliminat prin urina. Aceasta munca de transformare este asigurata de apa pe care o bem, bacteriile din sistemul limfatic si ganglionii limfatici. Limfa e filtrata si alchimizata pentru ca in final sa fie filtrata de rinichi si eliminate deșeurile acide prin urina. Ce este reținut, revine ca apa plasmatica si este revărsat in sânge doar după ce ph-ul acestei limfe reciclate are din nou o valoare intre 7.36 si 7.42. Nu este adevărat ca limfa in forma ei acida este reciclata direct in sânge, caci daca ar fi așa am muri foarte repede. Ce credeți ca se întâmpla daca torni un lichid extrem de acid cum e limfa, direct in sânge care menține viața doar intre valorile de 7.36 si 7.42?

Curățarea limfei si a sângelui implicit depinde de mulți factori si calitatea apei este unul dintre cei mai importanți. Gradul de hidratare a al corpului este la fel de important caci celulele au nevoie de apa in afara lor dar si înăuntrul lor. Celulele au nevoie de apa cu parametri foarte buni pentru a elimina excesul de aciditate din procesele de oxido-reducere. Celulele au nevoie de „Apa Vie”. Cu cat apa este mai optima cu atât vei avea mai multa viața in tine. Repet, noi suntem compuși din celule multe si 2 fluide: sângele si limfa.

Un alt impediment in optimizarea limfei este faptul ca limfa nu are o inima care sa pompeze tot acest volum de apa grasa si acida. Presiunea sângelui variază intre 120-130 mm Hg si 65-80 mm Hg. In cazul limfei presiunea este in medie de 4-5 mmHg, si asta in cazurile fericite. De multe ori limfa doar stagnează si creează boala. Daca un lichid acid este pus pe piele nu durează mult pana vei simții ca arde, chiar daca pielea este suficient de rezistenta. Acidul arde, Asta nu e greu de înțeles si la fel ne arde si pe interior daca nu faci ceva, daca nu faci limfa sa circule. Masajul, mișcarea, sportul angrenează limfa. O face sa circule. Avem nevoie de astfel de activități așa cum avem nevoie de o alimentație care sa fluidizeze limfa pentru a o face sa circule.

Cumva daca mă uit de sus, problema noastră a oamenilor din ziua de azi este limfa, sau mizeria. Producem mai multa mizerie decât e normal. Degeaba ne îngrijim de ceea ce băgam in noi daca sistemul de eliminare a mizeriei nu funcționează.

Acumularea de grăsime in exces nu e decât un alt mecanism de compensare al organismului pentru excesul de aciditate din limfa. Nu poate elimina acidul si atunci li stochează in grăsime pentru momentul in care va avea suficiente baze pentru a neutraliza aceste deșeuri. Corpul este foarte inteligent, si totuși e nevoie sa îl înțelegem si sa îl ajutam, caci nu poate la infinit sa trăiască fără sa ii dam ceea ce are nevoie si sa scoatem mizeria din casa.

Daca cureți limfa tot corpul se vindeca. Orice boala este de fapt o forma de stagnare limfatica sau răspuns la acidoza indiferent ca aceasta acidoza provine dintr-o bătălie cu viruși, bacterii, etc sau e rezultatul metabolismului defectuos bazat pe o alimentație necorespunzătoare. Putem sa explicam mii de procese sau boli, însă la sfârșit totul se reduce la sânge si limfa. Mediul in care trăiesc celulele definesc viața lor si implicit a ta.

Limfa se schimba lent datorita factorilor pe care i-am menționat. Uneori ca sa schimbi complet limfa iți poate lua pana la 7 ani de zile. Acidoza se acumulează treptat in țesuturi si apoi in organe si apoi in oase si așa mai departe, strat după strat. Imaginează-ti ca daca vrei sa te vindeci e nevoie sa faci calea inversa. Fiecare din noi ar vrea sa reușim acest proces de vindecare peste noapte sau prin niște pilule magice. Din păcate nu exista. Chiar daca aduci brusc multa alcalinizare in corp, efectul este similar. Sângele nu poate suporta un ph mai mare de 7.42. Si de aceea avem nevoie de timp si de o nutriție inteligenta pentru a câștiga timp.

Exista însă soluții pentru limfa acida. Exista fructe, exista legume, exista săruri, exista plante, exista multe lucruri care sa neacute in aceasta călătorie sa ne curățam sângele si limfa. E nevoie de răbdare, cunoaștere si de apa buna. Daca vrei sa învățați despre aceste lucruri îmi scrieți pe mail pentru training.

O zi buna si hidratata,

bralgei shackry

  • All
  • Articole
  • Nutritie
  • Uncategorized
#top-area { padding: 5px 0; } #top-area .top-area-items { margin: 0 -29px; text-align: right; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item { padding: 0 20px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item:before { line-height: 29px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item a { color: #3c3950; font-weight: 600; line-height: 33px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item a:hover { color: #00bcd4; } #top-area .top-area-items .top-area-socials { padding: 0 20px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts:after, #top-area .top-area-items .top-area-socials:after { top: -5px; margin: 0; padding: 0; bottom: -5px; height: initial; } #top-area .top-area-items .top-area-menu { display: none; } #site-header-wrapper { height: inherit !important; } #site-header-wrapper #site-header .site-title { padding: 5px 0; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a { display: block; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a .logo { width: 60px !important; min-width: 100% !important; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a .logo img { width: 100% !important; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation .menu-toggle .menu-line-2 { top: 11px; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation .menu-toggle .menu-line-3 { top: 19px; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation #primary-menu > li { padding: 0; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation #primary-menu > li > a { font-weight: 400; padding: 26px 15px; text-transform: inherit; }#top-area { padding: 5px 0; } #top-area .top-area-items { margin: 0 -29px; text-align: right; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item { padding: 0 20px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item:before { line-height: 29px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item a { color: #3c3950; font-weight: 600; line-height: 33px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item a:hover { color: #00bcd4; } #top-area .top-area-items .top-area-socials { padding: 0 20px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts:after, #top-area .top-area-items .top-area-socials:after { top: -5px; margin: 0; padding: 0; bottom: -5px; height: initial; } #top-area .top-area-items .top-area-menu { display: none; } #site-header-wrapper { height: inherit !important; } #site-header-wrapper #site-header .site-title { padding: 5px 0; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a { display: block; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a .logo { width: 60px !important; min-width: 100% !important; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a .logo img { width: 100% !important; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation .menu-toggle .menu-line-2 { top: 11px; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation .menu-toggle .menu-line-3 { top: 19px; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation #primary-menu > li { padding: 0; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation #primary-menu > li > a { font-weight: 400; padding: 26px 15px; text-transform: inherit; }#top-area { padding: 5px 0; } #top-area .top-area-items { margin: 0 -29px; text-align: right; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item { padding: 0 20px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item:before { line-height: 29px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item a { color: #3c3950; font-weight: 600; line-height: 33px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item a:hover { color: #00bcd4; } #top-area .top-area-items .top-area-socials { padding: 0 20px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts:after, #top-area .top-area-items .top-area-socials:after { top: -5px; margin: 0; padding: 0; bottom: -5px; height: initial; } #top-area .top-area-items .top-area-menu { display: none; } #site-header-wrapper { height: inherit !important; } #site-header-wrapper #site-header .site-title { padding: 5px 0; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a { display: block; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a .logo { width: 60px !important; min-width: 100% !important; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a .logo img { width: 100% !important; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation .menu-toggle .menu-line-2 { top: 11px; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation .menu-toggle .menu-line-3 { top: 19px; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation #primary-menu > li { padding: 0; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation #primary-menu > li > a { font-weight: 400; padding: 26px 15px; text-transform: inherit; }#top-area { padding: 5px 0; } #top-area .top-area-items { margin: 0 -29px; text-align: right; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item { padding: 0 20px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item:before { line-height: 29px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item a { color: #3c3950; font-weight: 600; line-height: 33px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts .gem-contacts-item a:hover { color: #00bcd4; } #top-area .top-area-items .top-area-socials { padding: 0 20px; } #top-area .top-area-items .top-area-contacts:after, #top-area .top-area-items .top-area-socials:after { top: -5px; margin: 0; padding: 0; bottom: -5px; height: initial; } #top-area .top-area-items .top-area-menu { display: none; } #site-header-wrapper { height: inherit !important; } #site-header-wrapper #site-header .site-title { padding: 5px 0; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a { display: block; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a .logo { width: 60px !important; min-width: 100% !important; } #site-header-wrapper #site-header .site-title .site-logo > a .logo img { width: 100% !important; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation .menu-toggle .menu-line-2 { top: 11px; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation .menu-toggle .menu-line-3 { top: 19px; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation #primary-menu > li { padding: 0; } #site-header-wrapper #site-header #primary-navigation #primary-menu > li > a { font-weight: 400; padding: 26px 15px; text-transform: inherit; }

Comments (2)

Doresc sa stiu mai multe despre un regim sanatos de viata.Va multumesc.

[…] Articole Detox pe scurt – Un Interviu al Dr. Daniel Nuzum 0    By admin Articole July 27, […]

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.