Intelegerea pozitiilor matriceale femeie-barbat

7041817-love-couple-wallpaper

 

Nu imi este usor sa vorbesc despre acest subiect, dat fiind gradul de sensibilitate care vine implicit atasat cu expunerea acestor pozitii. Sunt convins ca vor exista pareri pro si contra, si e bine sa fie asa, caci din aceste provocari personale avem sansa sa ne vedem mai bine si sa ne punem fiecare in pozitia pe care o alegem. Rolul meu este de a ridica niste intrebari in fiecare, si exprimand ceea ce simt, eu insumi sunt provocat catre o mai adanca intelegere a acestor pozitii matriceale ce ne sunt pervertite din copilarie.

De la bun inceput avertizez sa priviti aceste vorbe din perspectiva energetica. Lasati mintea la o parte si intelegeti cu inima. Nu este decat o parere.

 

Am avut o revelatie legata de pozitia unei femei in viata unui barbat din punct de vedere energetic care clarifica multe din framantarile personale. Femeia sustine barbatul si o face in mod natural. Femeia are un centru energetic in plus fata de barbat care ii confera o pozitie de stabilitate energetica pe care noi nu putem sa o mentinem decat temporar. Aici probabil ca am fi tentati sa credem ca vorbesc despre o pozitie de superioritate a femeii fata de barbat dar nu este despre asa ceva. Nu mai cred in pozitii de superioritate sau inferioritate ci despre colaborare. E nevoie sa intelegem cum stau lucrurile in cel mai simplu mod. Femeile au pantec, barbatii nu. Acest lucru le confera multe abilitati pe care barbatii nu le au. Barbatii au si ei abilitati care nu reprezinta interesul major al femeilor. De ce sa nu intelegem aceste lucruri si sa admitem ca ne putem sustine unii pe ceilalti fara sa scoatem ego-urile la suprafata. Fiecare e nevoie sa faca ceea ce e mai potrivit cu structura lui energetica.

Femeia este Nava-Mama (Mothership). Oare de ce nu s-a inventat termenul de Nava-Tata (Fathership)? Simplu. Pentru ca barbatul nu e facut sa fie nava=cuib=baza. Barbatii sunt navetele de cautare, de investigare, satelitii pe care ii trimiti sa cerceteze si sa investigheze si apoi sa se intoarca la Nava-Mama. Barbatii pleaca la vanatoare dar se intorc la cuib. Chiar daca vine cu mana goala sau nu, femeia il asteapta cu ceva de mancare si o inima mare. Asa e normal sa fie. Femeia nu se bazeaza pe vanatoarea barbatului. A avut timp sa adune ceva de mancare si sa incropeasca o cina. Pana la urma, are mai intai de hranit niste copii. Implinirea ei este casa si armonia din familie. Baza pe care se construieste este comuniunea dintre pozitia masculina si cea feminina. Yin-Yang (E mai intai Yin – feminin si apoi Yang- masculin, nu invers).

Femeia tine si sustine casa/cuibul, si in felul acesta sustine barbatul. Ii da forta si energie, si in sustinerea barbatului, ea isi gaseste sensul si puterea. In sustinerea si iubirea primita de la o femeie, un barbat isi gaseste sensul si puterea. Iubirea primita de catre un barbat este folosita si amplificata, iar apoi se intoarce inapoi catre femeia ce il incarca, inchizand un ciclu natural. Sustinerea energetica a unei femei este o chestiune naturala. E natural ca femeia sa faca un cuib, sa il extinda, sa aiba grija de el si de membrii cuibului. Chiar si daca nu este ea cea care alege locatia cuibului si alte detalii tehnice, energia ei este cea care trasforma acea baza in Mother Ship. Stabilitatea cuibului este data de energia femeii, nu de cautarile barbatului care umbla dupa mancare, gaze sau alte balarii. Rolul de cautator si navigator este sarcina barbatului. El nu are nevoie sa stea langa fusta femeii dar are nevoie de iubirea si energia ei ca sa isi gaseasca drumul inapoi.

Barbatul are rolul de a proteja cuibul si a nu permite accesul altor energii in dinamica cuplului. E o sarcina grea si destul de greu de inteles pentru ca barbatul are mereu in el consolidarea pozitiei de ”cuceritor”. E doar un ego care poate fi fortificat prin actiuni colaterale cuibului, dar cu efecte nocive asupra cuplului. Protectia si siguranta sunt nevoile fundamentale ale femeii. Acest lucru nu trebuie uitat de un barbat.

Barbatul are nevoie de libertate, sau de ideea de libertate pe care i-o confera vanatoarea zilnica. E liber sa faca ce vrea dar se intoarce acasa. O femeie adevarata are nevoie sa invete sa ofere aceasta libertate unui barbat pe care il iubeste. Iubirea primita din partea unei astfel de femei va tempera si elimina cautarile sexuale ale unui barbat in alte parti. Incercati asta si veti vedea despre ce vorbesc. Barbatii sunt simpli, mult mai simpli decat vrem noi sa parem. Avem nevoi simple, si odata satisfacute, ne intoarcem acasa caci, in final, o imbratisare in care sa simtim iubirea e tot ce ne potoleste nebunia.

Femeia are nevoie da abilitatile barbatului caci nu este confortabila in pozitia de navigator si vanator. Nu se simte bine in ceea ce am putea numi „Navigare in necunoscut”. Barbatul nu are nici o problema in a umbla brambura de colo colo, dupa „cai verzi pe pereti”. Insa ca barbati, depindem de energia femeii, caci rezervele noastre sunt limitate. Avem nevoie sa ne realimentam permanent si in intelegerea acestui adevar energetic sta cresterea si evolutia speciei noastre.

Nu stiu cum am ajuns in acest punct in care societatea noastra exacerbeaza in asemenea hal pozitia masculina. Vad cat de limitata este aceasta pozitie de ”forta”, fara sustinerea energetica a femeii. Este o vorba, ca „toate razboaiele au plecat de la o femeie”. Oare nu ar merita sa meditam putin asupra implicatiilor acestei vorbe?

Dar sa revenim. Din punctul meu de vedere, al unui barbat, tot ceea ce vreau sa fac este sa fug si sa evadez. Ma striga necunoscutul si aventura mai mult decat vaginul unei femei.  Si ma pregatesc si ma pregatesc. Adun informatie si energie. Este ca si cand imi adun sub cur o mare cantitate de energie (o racheta cu propulsie) cu care incerc sa ma desprind de pamant si ma ridic spre cer incercand sa depasesc bariera gravitationala. Invariabil, mai devreme sau mai tarziu energia se termina si cad inapoi.

O femeie nu este asa. Ea are suficienta energie sa se desprinda, sa planeze, sa urce sau sa coboare si chiar sa impinga un barbat. Acest lucru e natural pentru ea. Imaginati-va cresterea si ascensiunea din aceasta pozitie de rampa sau Nava-Mama. Ca barbat, faci un salt si apoi tragi femeia dupa tine catre o noua pozitie; si ea te sustine si tot asa. Logic, pentru ca de fapt nu e logic. E natural, si aceasta naturalete de manifestare energetica, este ceea ce avem nevoie sa intelegem, sa acceptam si cu care sa avansam.

Gasesc ca o femeie este mult mai implinita in pozitia ei de Mother Ship, si in implinirea ei poate sa implineasca si barbatul pe care il iubeste. Aceste pozitii pur si simplu fac sens din punct de vedere energetic.

Femeia impinge si sustine, barbatul trage si conduce. Ce simplu, dar in tandem. Avem nevoie unii de ceilalti. Femeia are nevoie de barbat si barbatul de femeie si amandoi au nevoie de iubire. Aceasta iubire iti ofera siguranta si putere. Femeia se simte in siguranta ca barbatul are grija de ea si se intoarce la ea. Barbatul se simte in siguranta cand se intoarce acasa la femeia care are grija de el. Asta am gasit in femeia de langa mine si simt sa va impartasesc ceea ce traiesc.

Nu cred in femeia de putere care face si demonstreaza. Ea are nevoie sa isi gaseasca pasiunea si sa faca ceea ce o face sa se simta bine, nu sa demonstreze ceva. In pozitia demonstrativa ea poate fi ca o un elefant intr-un magazin de portelanuri din punct de vedere energetic. De ce oare am fost invatati ca barbatii sunt neindemanatici? Cei mai buni chirurgi si tehnicieni sunt barbati. Precizia si eficienta este o caracteristica masculina, nu feminina. Nu vreau sa discriminez femeile, si ele pot fi bune la asa ceva, dar nu este ceea ce ar face in mod natural orice femeie. E vorba doar de cele care s-au antrenat special in aceasta directie sau cele care vor sa demonstreze in mod special ca si ele pot sa exceleze in asa zisa ”lume a barbatilor”. Energetic nu are sens sa vii cu Nava  Mama cand poti opera ”chirurgical” si eficient cu cateva nave pilot rapide foarte bine coordonate. E o metafora, dar ati prins ideea.

E nevoie ca fiecare, barbat sau femeie, sa venim catre celalalt cu un gest, apoi cu inca unul si inca unul. Gestul in sine e toata recompensa de care avem nevoie caci ne deschide o lume pe care nici macar nu o visam. Putem sa ne punem in locul ei sau al lui pentru a intelege ce se intampla acolo. Este un exercitiu util, dar fiecare are nevoie sa caute sa consolideze ceea ce e menit sa faca mai bine, si asta e tot, caci restul e iubire.

bralgei shackry

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.